digitalfabrika

Akıllı TV ve Değişen Reklam Stratejileri

Televizyon, telefon ya da laptoplarda kullanıcıyı gören kamera tasarımı giderek çoğalıyor. Las Vegas’ta yapılan Consumer Electronics Show’da pekçok teknolojik alet gibi televizyonlar da tüketiciyi yeni dönemde şaşırtmayı hedeflediğini gösterdi.

Samsung ve Lenovo odadaki herkesi algılayabilen, otomatik olarak Facebook’a bağlanabilen, favori kanallar ve internet sitelerine istenildiği an erişebilen yeni dönem TV’yi tanıttı. Lenovo’nun televizyonunda kamera ile entegre çalışan ve kullanıcıyı tanıyan bir sistem de var. Odada çocuğunuzun olduğu durumlarda, belirli tema ve kanallara erişimi engelleyebiliyor.

Samsung 7500 ve 8000 serisi için tüm yapmanız gereken odaya girerken “Merhaba TV” demek. Aygıt sesinizi ayrıştırarak sizi tanıyor ve açılıyor.

 

 

Bir düşünelim: Bu reklam sektörü için milyar dolarlık bir heyecan yaratacaktır. Öncesinde TV’ye reklam yatırımında bulunan markalar kimlere ulaşabildiklerini ya da ulaşıp ulaşamadıklarını, izleyicilerin sıkılıyor mu yoksa eğleniyor mu olduğunu bilemiyordu. Fakat şimdi odada kimin olduğunu bile bilebilecek bir TV ile çığır açılacak.

Elbette reklamcılar her bir evde ne olup bittiğiyle ilgilenmiyor fakat bu teknoloji onlara reklamlarının işe yarar olup olmadığı ile ilgili müthiş bir data sunacak.

Bilinen şu ki kimse oturma odasında sadece TV izlemiyor. Pek çoğumuz aynı anda internete giriyor, telefonla konuşuyor ya da farklı işlerle uğraşıyoruz. Kısacası dikkatimiz tam anlamı ile TV’de olamıyor. Bizi tanıyan bir TV ile ilgimizi çekebilecek reklamlar hedefi on ikiden vurmuş olmaz mıydı?

Aynı zamanda tüketicinin de kazançlı çıkabileceğini unutmamak lazım. Bizi tanıyan ve nelerle ilgilenebileceğimizi bilebilen bir aygıtla yaşayacağımız dijital deneyime kıymet biçilemez.

 

Pelin İnce

pelin.ince@digitalfabrika.com

Posted in Genel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>