digitalfabrika

Demografik Bilgilere Göre Sosyal Medya Kullanım İnfografiği

Flowtown tarafından yapılan sosyal medyanın demografik infografiği cinsiyet, yaş, gelir ve eğitim düzeylerini ele alan bir dizi kıyaslama içeriyor. İnfografiği yorumlarken sosyal medyanın kullanılma trendleri ile ilgili de fikir sahibi oluyoruz.

Olgun, Varlıklı ve Eğitimli Kullanıcı

Araştırmada, kişilerin eğitimi, yaşı ve geliri arttıkça, Linkedın kullanımının da arttığı gözleniyor. 45-64 yaş arası kişilerde en popüler sosyal medya ağı LinkedIn. Yıllık geliri $75k ve üzeri olan ve lisans ya da doktora eğitimini tamamlamış kişiler arasında da popüler olan ağ LinkedIn.

Genç, Düşük Eğitimli ve Dar Gelirli Kullanıcı

Sosyal medya demografik bilgilerindeki bir diğer ilginç bulgu ise Reddit ve StumbleUpon gibi yeni sosyal medya tabanlı sitelerin geliri düşük, üniversite mezunu olmayan gençler arasında yaygınlıkla kullanılır olduğu.

MySpace Hala Popüler

Kısmen şaşırtıcı olan bir diğer bulgu ise, son birkaç yıl içinde nüfusunun bir kısmını Facebook’a yaşanan göçlerle kaybetse de, MySpace 0-17 yaş arası lise mezunları arasında hala en popular sosyal medya sitesi olma ünvanını koruyor.

Kaynak: Flowtown

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>