digitalfabrika

Dünyada Online Zaman [İnfografik]

Nielsen tarafından yayınlanan, online tüketici davranışı çalışmalarını içeren infografikte sosyal ağlar, markalar ve dünya internet kullanımıyla ilgili en son verilere ulaşabilirsiniz.

Dünya Çapında Harcanan Toplam Zaman

Ortalama bir Amerikalı bir ayda 60 saatten daha fazlasını online olarak geçiriyor. Bu bir yılda 30 tam güne eşittir.

İnternette toplam zamanın %22’si sosyal ağlarda, 42’si içerik görüntüleyerek harcanıyor. Elektronik posta alımı ya da gönderimi, alışveriş ve arama gibi diğer aktiviteler %36’lık bir zaman dilimini kapsıyor.

İnternet kullanan insanları ele aldığımızda; her biri 89 domain üzerinde, 2,646 internet sayfası ziyaret eder ve her ay 57 kez internete bağlanırlar.

En Yaygın Markalar

Tüm online kullanıcıların Google’ı ziyaret etme oranı %82’dir. Diğer önemli markalar sırasıyla; %62’lik ziyaretçi oranıyla MSN/Bing, %54 Facebook, %53 Yahoo, %48 Microsoft, %47 YouTube, %35 Wikipedia, %27 AOL, %26 Ebay ve %26 Apple’dır.

Sosyal Ağ Kullanımı

İnternet kullanıcıları arasında %80’lik sosya ağ kullanımı oranıyla Brezilya ilk sırada yer alıyor. Daha sonra bunu %73’le İtalya, %75’le İspanya ve %70’le Japonya takip ediyor. Bunlardan başka sosyal ağ kullanımın yoğun olduğu ülkeler ve yüzdelikleri: Amerika’da %67, İngiltere’de %69, Fransa’da %67, Avusturalya’da %59, Almanya ve İsviçre’de %51 şeklindedir.

Günlük İnternet Aktiviteleri

Her gün internet kullanan Amerikalı yetişkinlerin oranı %55’tir. %45’i elektronik posta gönderir ya da okur, %40’ı bir arama motoru kullanır, %30’u haber okur, %18’i online olarak banka işlemlerini gerçekleştirir, %15’i video izler, %15’i bir sosyal ağ sitesini kullanır, %10’u bir blog okur, %5’i bir ürün satın alır ve %5’i de online oyun oynar.

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>