digitalfabrika

Pinterest Üzerinden Pazarlama Konusunda Uzmanlaşmak İçin 5 İnfografik

Bu 5 infografikle Pinterest üzerinde pazarlamanın faydalarını öğrenebilir ve hızlı bir şekilde büyüyen bu sosyal medya sitesini kullanarak websitelerin trafiğinin nasıl arttırılabileceğini keşfedebilirsiniz.

Pinterest’teki Büyüme

Pinterest son birkaç aydır hızla büyüyor ve bu büyüme azalacak gibi görünmüyor. Aslında bu infografiğe göre günlük kullanıcılar 2012’nin başından bu yana %145 arttı.

Pinterest’e kayıtlı popülasyon milyonlardan az bile olsa; Pinterest websitelere; YouTube, Google+ ve LinkedIn sitelerinden daha fazla yönlendirme sağlıyor.

Pazarlamacılar Pinterest’e Rehberlik Ediyor

Bu infografikte, Pinterest üzerinden iÅŸin pazarlama esasları öğretiliyor. Bir maranın neden Pinterest’te olması gerektiÄŸi, Pinterest nüfusunun hızla büyüdüğünü sergileyen datalar, Pinterest’te olan markalar, Pinterest’in blog ve kurumsal sitelerin trafiÄŸine kattığı olumlu ivme gibi pek çok önemli noktaya dikkat çekiliyor.

Pinterest Görsel Optimizasyonu (PIO)

Pinterest paylaşılan imajlar etrafında odaklandığından; görselleri optimize etmek için zaman ayırmak önemlidir. Pinterest için resimleri iyileştirerek daha fazla pinlenebilir ve trafiği yönlendirebilirsiniz. Bu infografikte Pinterest için görselleri iyileştirmede en iyi uygulamaların bir dizisini öğreneceksiniz.

Pinterest Pazarlama Stratejileri

Bu infografikte 64 Pinterest pazarlama taktiği düzenlenmiş bir şekilde paylaşılmış. Tüm bu ipuçları, kurumsal ve kişisel Pinterest kullanımında önemli bir rol oynayabilir.

Pinterest Demografik Bilgi

Siteyi kullananların bir diğer merakı Pinterest’in kurumsal için de kullanıma uygun olup olmadığı.

Aşağıda yer alan bu infografik Pinterest kullanıcılarının detaylı demografik bilgilerini ve kullanım alışkanlıklarını ortaya koyuyor ve Pinterest’in tüketiciyle iletişim kurma fırsatı sunduğunun altını çiziyor.

İnfografikten birkaç bilgi aktaralım:

- Sitede geçirilen süre 15.8 dakika

- Kadın kullanıcıların oranı erkek kullanıcıların oranından iki kat daha fazla

- Kullanıcıların büyük çoğunluğu 25-34 yaş aralığında

- Pinterest site ve bloglara; Google+, LinkedIn ve Youtube’un çektiÄŸi toplam trafikten daha fazla trafik saÄŸlıyor

- Pinterest’teki en sık kullanılan pinleme (paylaÅŸma) metodu repin – yani Facebook’taki Like ya da Twitter’daki Retweet metodu-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>