digitalfabrika

Sosyal Medya Meselesi

Birçok marka pazarlama planlarında sosyal medyanın da yer tuttuğunu söylüyor; ancak sadece iyi birkaç marka sosyal medyayı, pazarlama hedeflerini gerçekleştirmek için başarılı bir şekilde kullanıyor.

Eğer hala sosyal medya kullanımına kafa yoran bir marka temsilcisi ya da pazarlamacıysanız; Sosyal Medya pazarlamasının size yardımcı olacağını görmek için, verilen infografiği incelemelisiniz. Böylece, sosyal medyada var olmanın işletmenize nasıl bir katkı sağlayacağını görebilirsiniz.

Küçük işletmelerde sosyal medya kulanımı

- %78’i Twitter kullanırken,

- %75’i Facebook’u sosyal medya pazarlama aracı olarak kullanıyor.

- %30 LinkedIn’i tercih ederken,

- %22’si WordPress,

- %13’ü Flickr,

- %11 Tumblr ve

- %10’u da Blogger’ı kullanıyor.

Küçük işletme sahibi Facebook kullanıcılarının %31’i, Twitter kullanıcılarının %10’u iki ya da daha fazla sosyal ağı sosyal medya pazarlama aracı olarak kullanıyor.

LinkedIn bağlantılarının %24’ü Twitter hesaplarından, %50’si de diğer sosyal medya platformlarından  sağlanıyor.

Twitter’ın diğer sosyal medya araçlarına göre daha interaktif olduğu biliniyor ve Twitter kullanıcıları diğer sosyal medya araçlarıyla en fazla iletişime geçen topluluk olarak kabul ediliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>