digitalfabrika

Sosyal Medya Yönetiminde Pinterest Kullanımı İçin 8 Strateji

Pinterest’in albenisi büyüyerek devam ediyor. Sitelerin trafiğinde azımsanamayacak ölçüde katkı sağlamasının yanı sıra kurumsal firmaların pazarlama stratejilerinde de önemli bir rol oynamaya başlıyor. Pinterest üzerinden popülariteyi arttırmak için kullanılan ilginç yöntemlerden birkaçına göz atalım:

1)    Bu seninle ilgili değil

Tüketicilere ne sunduğunuzu anlatmanız için açık olmanıza gerek yok. Kurnaz olun! Ürününüzle ilgili ilginç ve yüzeysel pinler yerleştirin. bu stratejiyi Pinterest’te kullanan en iyi örnek Oreck (Oreck – Sağlıklı Yaşam Teknolojileri, profesyonel hava temizleme sistemleri üretiyor). Oreck açık bir şekilde elektrikli süpürge ya da hava filtrelerinden bahsetmiyor. Pinterest’te Oreck pinlerine baktığınızda size ürün tanıtımı ile ilgili yardımcı olmadığını ancak ürünleri üzerinde düşündürdüklerini göreceksiniz.

 

Bu stratejide bir diğer önemli nokta ise Pinterest kullanıcıların estetik, tasarım içerikli ve kesinlikle feminen içeriklerden hoşlandığı gerçeği. Buna dayanarak pinlenen görsellerin bu tanıma ne kadar uygun olduğunu ve kişiler tarafından ‘süpürge ya da hava filtreleri’ olarak değil, dekoratif zemin modelleri ve ilginç fotoğraflar olarak algılandığını görebiliyoruz.

2)    Herkes hikayeleri sever

Nordstrom’da New York Moda Haftası da dahil olmak üzere birkaç moda panosu (Pinterest için board da denilebilir) var. Bu fotoğrafların moda haftasının perde arkasından olduğuna dikkat edin; ama fotoğraflar mağazalarındaki ürünleri websitelerinde eşleştiriyorlar. Moda tutkunu kullanıcılar o çok sevdikleri ‘backstage’ fotoğraflarına bakarken kendilerini Nordstrom mağazasının sitesinde buluveriyorlar.

3)  Gösterişli bir ‘board’ınız olsun

Pinterest’te iyi bir iş yapmak için marka kimliğinizi gizlemek zorunda değilsiniz. Devam edin ve bir parça gösteriş yapın. Vineyard markası Pinterst’te bu stratejideki örneklerden biri. Onların pin boardlarda eğlenceye, insanların gösterişçi tarafına nasıl hitap ettiklerine dikkat edin. Vineyard, portfolyosunda şarapların üzerindeki baskılar için de bir board’a sahip. İnsanlar bir board’a göz attıklarında başka bir board’u da inceleyebiliyorlar.

4)    Hoş bir spot bulun

Pinterest’te en çok paylaşılan konulardan biri de yiyecekler. Tüm zamanlar boyunca kimsenin çökmesini istemediği bir endüstri. Örnek olarak The Mother Company’i alabiliriz. The Mother Company’nin spotları çocukların büyütülmesindeki sosyal ve duygusal konulara dikkat çekiyor. Tabi ki burada “Sometimes Food” panosu önemli bir rol alıyor. Sayfalarında bu şekerlemeleri neden sürekli yiyemeyeceğinizi açıklıyorlar. Elbette arada bir kaçamak yapmanızda sorun yok.

The Mother Company çocukların hala sevdiği sağlıklı atıştırmalıkların olduğunu  “Kid Friendly Food“ ile ortaya koymaya çaba sarfediyor.

5)    İyi şeyler verin

Eğer işiniz paylaşılan bilgi etrafında dönüyorsa; o zaman müşterilerinizin seveceği kaynaklara ulaşabilecekleri güzel içerikler paylaşılabilir. Girişimci Alyssa Gregory bunun için çok iyi bir örnek. Onun küçük iş kaynakları board’u her hizmet işi için izlenecek harika bir model. Alyssa çok detaylı bilgiler vermese de kendi alanında farklı ve doğru bilgiler paylaşıyor. Eğer insanlar paylaşımlardan hoşlanırlarsa sizi takip edecek, pinleyecek ve farkındalığı artacaktır.

6)    İşbirliği yapın

Eğer gerçekten iyi bilgi paylaşımı olan bir grup insan tanıyorsanız işinizi yalnız yapmak zorunda değilsiniz. Neden ağınızı birlikte büyütüp, bilgi paylaşmayasınız? Sizin board’unuzda başka bildirilere izin vererek birinin üzerindeki yükü hafifletirsiniz ve bildiriler gönderildiğinde yayınlanmasını sağlayarak karınıza katkıda bulunan herkese olanak tanıyabilirsiniz – Kazan kazan. Mark Ivey tarafından oluşturulan infografik, işbirlikçi board’lara bir örnek olacaktır. Başka bir işbirlikçi board da Share a Glass. Bu board’da şarap ve başka lezzetli içeceklerle ilgili 190 pinleme yapılmış.

 

7)    Pinterest’i odak grup olarak kullanın

West Elm sade ve modern yaşam alantarı tasarımı ile ilgilenen bir firma. Pinterest sayfalarında tasarım, renk ve çevre düzenlemesine odaklanmış birçok board’a sahipler. Kendi alanları ile ilgili hemen her konuya açıklar. Yeni çıkan ürünler, farklı tasarımlar, farklı yaşam alanlarına göre örnek ürünler gibi pek çok alternatif görseli Pinterest hesaplarında toplamayı başarabilmişler.

Kısaca, dekorasyon ve tasarım dendiğinde Pinterest’te pekçok dökümanı barındıran geniş bir hesaba sahip olarak kullanıcıların odak noktası haline gelmeyi başarmışlar.

8 )    İş odaklı paylaşımın dışına çıkın

Oreck’in Pinterest stratejisinde olduğu gibi, sosyal medyada yaptığınız şey satacağınız ürünlerle ilgili olmak zorunda değil. Bu, işe ilgisi olan kişinin zihniyetini ve bir parça da olsa firmanın insani yönünü göstermek için de yapılabilir. Eğlenceli olun. İlham verici olun. Kurumsal kültürünüze uygun olan hangisiyse öyle davranın. Whole Foods’ un yiyecek, etkinlik, geri dönüşüm, ıvır zıvırlar ve hatta yapı malzemelerine kadar birçok boar’u var. Bu onların sattıkları ürünler etrafında oluşan kültürle ilişkilendirilmiştir.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>