digitalfabrika

Tweet Atmak ve Facebook’ta Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman – İnfografik

Facebook ve Twitter paylaşılan içerikler için tıklama oranlarını izleyen URL kısaltıcı bitly (URL shortener bitly)’den daha iyi az kaynak vardır. Bu yüzden, bitly’nin geçen ay tıklanmalar için Twitter ve Facebook’ta paylaşım yapılacak en uygun zamanları anlatan bir raporu açıkladı.

Eğer sitenizin trafiğini nasıl artırabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, bu faydalı infografik, Facebook ve Twitter’da içerik paylaşmak için en iyi zamanlar üzerindeki bitly’nin verilerine dikkat çekiyor. Bitly, Twitter’da tıklanma için en iyi zamanın Pazartesi – Salı öğleden sonranın erken saatleri olduğunu keşfetti. Bitly’nin verilerine göre, Facebook için Çarşamba 15.00’te paylaşılan içeriklerin tıklanma oranı en yüksek düzeyde.

Bitly’nin verileriyle Digital Agency Raka tarafından oluşturulan infografik :

Tweet atmak için en iyi zaman :

13.00 – 15.00 Pazartesi – Salı

Her gün 20.00 sonrası ve Cuma 15.00 sonrası önemli içerik tweetlemekten kaçının.

Twitter’ın en yoğun olduğu gün ve saatler : Pazartesi – Salı günleri, 9.00 – 15.00 saat aralıkları.

Facebook paylaşımları için en iyi zaman :

Çarşamba 15.00 tıklanma oranının en yüksek olduğu zamandır. Genel olarak, 13.00 – 16.00 gönderilen bağlantıların yüksek tıklanma oranları vardır.

Facebook yoğunluğu 09.00 civarında artışa geçer, 16.00 sonrası azalır. Daha fazla tıklama istiyorsanız, saat 11.00’e kadar beklemek iyi bir fikir olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>