digitalfabrika

İlk İzlenimin Gücü [İnfografik]

İnternet kullanıcılarının 3’te 1’inden fazlası artık online alışveriş yapıyor. Bunun dışında kalan 3’te 2’lik kesim, e-ticaret satıcıları için çok büyük bir potansiyel müşteri kitlesi oluşturmaktadır.

Tasarımı iyi yapılmış bir internet anasayfasının satış için önemi küçümsenemez. İnfografikte sonuçları verilen araştırma, sitenizle ilgili ilk izlenimin oluşmasının sadece saniyenin 5’te 1’ini aldığını göstermektedir.

İnfografik, kullanıcıların sitenizi ziyaret ettiklerinde neye baktıklarını ve kullanıcıları satın almaya teşvik etmek için hangi kısımların kullanıcıların dikkatini çekmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

İlk İzlenim

Belirli bir kısıma odaklanmadan önce kullanıcıların bir internet sitesini tarama süresi 2.6 saniye kadardır.

Kullanılan renkler ve imajlar, olumlu tepkiler oluşturmak sözkonusu olduğunda çok önemli bir rol oynamaktadır.

Araştırma, katılımcıların göz hareketlerini izleyen bir yazılım ve kızılötesi bir kamera kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucuna göre; katılımcılar 6.48 saniye logoya odaklanmışlardır. 6 saniye arama kutusuna odaklanırlarken, içerik konularına 5.59 saniye civarında göz gezdirdikleri ortaya çıkmıştır.

İnfografiği inceleyerek daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.

Posted in Genel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>