digitalfabrika

Usain Bolt Mobil Oyunu: Bolt!

Usain Bolt’un olimpiyat zaferinden sonra, mobil oyunu da büyük bir ilgi ile karşılandı. Yaz Olimpiyatları’ndan sonra birçok önemli atlet, sosyal medya takipçilerinde büyük patlamalar olduğunu görmüştü. Ancak 2012 Olimpiyat Oyunları’nın belki de en büyük küresel yıldızı olan Jamaikalı koşucu Usain Bolt, olimpiyatlarda olduğu gibi dijital dünyada da herkesi geride bıraktı. Bunun en büyük kaynağı, yaygınlığı hızla artan mobil oyun: Bolt!

Jamaikalı koşucu Usain Bolt’un Londra’da 4×100 yarışlarında rekor kırarak altın madalyayı almasının ardından, oyunu da aynı gün 1 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından indirilmiştir. Bolt’un ortağı olduğu ve Temmuz ayının ortasında kurulan Rock Live Şirketi’nin CEO’su John Shahidi’ye göre, Bolt uygulaması saniyede ortalama bir kez indiriliyor. Shahidi, dünyanın her yerinden yeni kullanıcıların geldiğini ve ücretsiz indirilebilen oyunun İngiltere, Fransa ve Avustralya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 25 ülkede, en popüler 3 App Store önerisi arasında yer aldığını belirtiyor.

 1 milyon Twitter Takipçisi 

Bolt uygulaması piyasaya sürüldüğünden bu yana, Usain Bolt 1 milyon Twitter takipçisi kazandı. Twitter’a göre, Olimpiyat Oyunları boyunca en çok tweet, Bolt’un zaferine giden erkekler 100 metre ve erkekler 200 metre finalinde atılmıştır. Bolt, bir mobil oyun sunmasının yanısıra;  Olimpiyat atletlerinin, Olimpiyat Oyunları sayesinde büyük kitlesel taraftarlar kazanmasının ardından karşılaştıkları temel sorulardan birinin cevabını kısmen vermeye başladı: Peki ya şimdi?

Bolt’un reklamının çok büyük bir kısmı, Twitter gibi  sosyal kanallar yoluyla oldu.

Bolt, Rock Live ile kendi markasını taşıyan mobil oyunları yaymak için aslında ele avuca sığmaz spor yıldızlarından sadece biri. Hatırlanacağı gibi 2010’da Tyson ve uluslararası futbol yıldızı Cristiano Ronaldo ile de benzer mobil oyunları başlatılmış ancak başlangıçta beklenen etkiyi göstermemişti.

 

 

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>