digitalfabrika

Olimpiyat Sponsorları Altına Koştu [İnfografik]

Olimpiyatlar bitti; izlediniz ya da izlemediniz ancak muhtemelen sponsorların reklamlarından uzak duramadınız.

Markaların online varlıkların izleyen Unmetric, sponsorların nasıl birbirlerine karşı nasıl sıralandığını görmek için Olimpiyat Oyunları’nın zemin hazırladığı verileri tolamıştır.

Olimpiyatlar, dünyanın her yerinden en önemli sporcuları bir araya getiren, bütün sporlar içinde en büyük sahneyi temsil eder. Bu büyüklük ve rekabet etkinliğe sponsor olan markaların sosyal medya çalışmalarında da görüldü. Bu infografik, olimpiyat sponsorlarının Facebook, Twitter ve YouTube üzerinde asıl kazananının kim olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

Coca Cola bütün sosyal ağlarda liderliği almıştır; hemen arkasında McDonald’s az sayı farkla takip etmiştir. Ayrıca McDonald’s diğer tüm sponsorlardan daha hızlı şekilde fanlarını cevaplamıştır. Saat şirketi Omega rakiplerinin sayılarından dolayı eksik kalmıştır ancak daha ilginç içerikler paylaşarak bu durumu telafi etmiştir. Diğer taraftan, Panasonic birçok kategoride sürekli geride kalmıştır.

Coca Cola, hem sayılarla hem de bağlantı yönünden baştan sona hakimiyetini sürdürmüştür. Bu, büyük ölçüde fanlarına evde yapmış oldukları müzik videolarını yüklemelerine izin veren Coca Cola “Move to the Beat” kampanyası sayesinde gerçekleşmiştir. Diğer sponsorlar benzer entegre kampanyalardan yoksunlardı.

İnfografiği inceleyerek, sponsor firmaların sosyal medyada ne kadar başarılı olduklarını görebilirsiniz.

Birkaç örnek vermek gerekirse; Facebook, Twitter ve Youtube’da 44 milyonun üzerinde takipçi kazanan Coca Cola, olimpiyatların ‘altın’ı alan sponsorudur. Bunu, Facebook, Twitter ve YouTube’da 21 milyon takipçiyle McDonald’s takip ederek ikinci etkili marka  olup ‘gümüş’ madalyayı hak etmiştir. Daha sonra bu sosyal ağlarda 1.2 milyon takipçiyi bulan Visa ‘bronz’ madalyaya koşmuştur.

 

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>