digitalfabrika

Sosyal İletişim Analizi [İnfografik]

Her saniye, milyarlarca telefon görüşmesi, metin mesajı, Facebook iletisi ve Tweet akmaktadır; ancak artık söylediklerimizin gittikçe daha fazlası insanlara ulaşmıyor.

Sosyal ağlarda, telefon görüşmelerinde, metin mesajlarında ve e-maillerde bir şey söylemek kolaydır; ancak duymak her zamankinden daha zor bir hale geldi.

Sosyal bir dünya

İnfografikte verilen bilgilere baktığımızda sosyal dünyanın her geçen gün daha çok insanı içine aldığını söyleyebiliriz. Birkaç çarpıcı bilgi vermek gerekirse; her 11 kişiden 1’i Facebook hesabına sahiptir. Her yıl 7 trilyon metin mesajı gönderiliyor ve boşanmaların 5’te 1’inde Facebook suçlanıyor. Gerçek çiftçilerden 75 milyon daha fazla Farmville oyuncusu vardır.

Yaygın sosyal ağlara baktığımızda; Facebook 901 milyon, Google+ 250 milyon, Twitter 200 milyon, LinkedIn 161 milyon ve Instagram 50 milyon kullanıcıyla sosyal paylaşımın başını çekmektedirler.

Küresel Facebook arkadaş bağlantılarının sayısı 125 milyardır. Facebook’ta her saniye 3.500 fotoğraf yüklendiğini ve her yıl insanların Facebook’ta geçirdikleri zamanın 740 milyar dakika olduğunu söylememiz sosyal paylaşımın boyutlarını görmemiz açısından faydalı olacaktır. Her saniye 4.600 tweet atılmaktadır.

Nicelikten ziyade nitelik

Facebook kullanıcılarının arkadaş sayısı ortalama 262’dir. Facebook iletileri ortalama arkadaşların sadece %12’sine ulaşır. Tweetlerin %71’i farkedilmiyor. Cep telefonu kullanıcılarının %65’i çok meşgul olduklarında telefona cevap vermeyecektir. Ya da %24’ü telefonun acil olmadığını düşündükleri için cevap vermeyecektir.

Arkadaşlığın geleceği

Sosyal medya arkadaşlığın niteliğini de değiştirecektir. Peki, nasıl? Akıllı telefon kullanıcılarının %53’ü kişilerle bağlantıda kalmak için 3 ya da daha fazla uygulama kullanmaktadır. Yetişkin internet kullanıcılarının %46’sı arkadaşlarıyla iletişim kurmak için sosyal medyayı kullanıyor. %27’si kardeşleriyle, %18’i çocuklarıyla bağlantıda kalmak için sosyal medyayı kullanıyor.

Amerikalı internet kullanıcılarının %25’i, sadece cep telefonlarından internete bağlanmaktadır. Twitter kullanıcılarının ise %55’i Twitter’a cep telefonlarından girmektedir. 2014 itibariyle mobil internet kullanımı, masaüstü internet kullanımını geçecektir.

 

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>