digitalfabrika

Android Uygulamaları [İnfografik]

Android Uygulamaları Şaşırtıcıdır

Android telefonlar mobil dünyayı hızlı bir şekilde etkisi altına almıştır. Günümüzde dünyada 300 milyondan fazla android akıllı telefon vardır. Günlük 850 bin android telefon aktifleştiriliyor. Google Play ile 450 binden fazla uygulamaya ulaşılabiliyor.

Android, uygulama geliştirme için üçüncü şahıs araçları sunar. Android uygulamaların oranı %47’dir. Apple, uygulama geliştirme için platformlarda sınırlıdır. Apple, uygulamalarda %43’lük bir orana sahiptir.

Android’le, ücretsiz bir uygulama, potansiyel olarak o uygulamaya belli bir ücret ödenerek elde edilecek olan gelirden, daha fazla gelir getirebilir.

 

Uygulama Kullanımı

Uygulamaların %27’si oyun, %21’i iş ve %20’si üretkenlik amacıyla kullanılmaktadır. Son 30 gün içinde 35-44 yaş arası kullanıcıların %35’i Angry Birds oynamıştır.

En çok kazandıran android uygulamalarından bazıları; Rage of Bahamut, Zynga Poker, Live Holdem Poker Pro, Tap Fish, Slotomania ve Defender II uygulamalarıdır ve bunlar ücretsizdir.

Facebook

Beş kişiden dördü Facebook’u android için kullanır. 58.8 milyon günlük kullanıcı, 86.1 milyon aylık kullanıcı android telefon üzerinden Facebook’a erişim sağlayan kullanıcı vardır.

350 milyon Facebook kullanıcısı, Facebook’a cep telefonlarından giriş yapar.

Instagram

Facebook, Instagram’ı, Nisan 2012′de 1 milyar dolara satın almıştı. – ÅŸimdiye kadarki en pahalı uygulama –

Mayıs 2011’de Instagram ile saniyede 10 fotoğraf yükleniyordu. Instagram’ın tam zamanlı 13 çaılışanı vardır.

 

Posted in Genel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>