digitalfabrika

House Beautiful Görselleri Dergi Sayfaları Üzerinden Pin’lenebilecek

Dünyaca ünlü dekorasyon dergisi House Beautiful okurları artık dergilerinin sayfalarını çevirirken beğendikleri görselleri cep telefonlarındaki uygulama sayesinde Pinterest hesaplarında paylaşabilecekler.

Haziran sayısında yer alan “Bu Ayın Mutfakları” yazısının yeni sistem sayesinde ‘pin’lenebileceği dergide, ilerleyen zamanlarda Pinterest’le etkileşim halinde olacak makalelerin çoğaltılması planlanıyor. House Beautiful editor Newell Turner “Okurlar tüm dergiyi ‘pin’lemek isteyecekler.” diyor ve ekliyor:

“Bunun olacağını biliyorum ve rakiplerimizden önde olmak istiyorsak bunun hızlı bir şekilde olması gerekeceğini de biliyorum.”

Dergiler hızlı bir şekilde 2-D barkodlar ve watermarklarla özel sunumlar ya da videolar gibi ekstra içerikleri sunabilir hale geliyor. 2012’nin ilk çeyreğinde, önemli dergilerin neredeyse tümünün en az bir mobil kod ya da watermark barındırdığını görüyoruz.

Şimdiyse yayıncılar Pinterest ile basılı medyayı hareketlendirmek için sabırsızlanıyor. Time Inc. bünyesindeki 100,000 takipçisi bulunan Real Simple dergisi Pinterest’ten gelen okuyucu trafiğinin facebook ve Twitter’dan gelen okuyucu toplamının iki katı olduğunu söylüyor.

House Beautiful dergisi okurları bilgisayar başında olmasalar bile görselleri derginin uygulaması ya da Digimarc Discover uygulaması ile iPhone ve Android telefonlar aracılığı ile Pinterest’te paylaşabilecekler. Pinboardlara eklenen görseller derginin web sitesiyle linklenecek.

Aynı zamanda Food Network Magazine de Haziran ayında basılı dergi üzerinden Pinterest deneyimini okurlarına yaşatacak.

 

Pelin İnce

pelin.ince@digitalfabrika.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>