digitalfabrika

Markalar Facebook Zaman Tüneline Giriyor

Facebook’un bu ay markalar için zaman tüneli profil sayfalarını Amerika’da uygulamaya sokması bekleniyor.

Eylül ayında yapılan F8 konferansında 800 milyondan fazla kullanıcısına profil sayfalarının çarpıcı değişimini tanıtmıştı.  Resim ağırlıklı, scrapbook tadında olan bu uygulama, kullanıcının sosyal ağdaki tüm geçmişini kapsıyor. Facebook bu uygulamayı ağırdan alarak hizmete sokmuş ve kurulum inisiyatifini de kullancıya bırakmıştı.

Duyuru esnasında, markalar için bu uygulamanın yeni özellklerle uygulamaya alınabileceği vurgulanmıştı.

Peki markalar için zaman tüneli tam olarak neye benzeyecek? Markalar zaman tünelini kullanarak nasıl bir fayda sağlayacak?

Markalar Facebook zaman tüneli uygulamasında bireylerden farklı olarak, kuruldukları andan bugüne gelişmeleri paylaşabilecekler. Böylece büyük markalar bilinmeyen hikayelerini de hayranlarına anlatma fırsatı bulacak. (Örneğin Coca Cola 1892 yılından başlayan bir zaman tüneli inşa edebilecek.)

Bu format markalara başlı başına sorumluluklar yükleyecek gibi görünüyor. Markalar sayfalarında yalnızca geçmişten günümüze gelen gelişimlerini gözler önüne sermekle kalmayacak, kendi facebook uygulamalarını da geliştirmeye yönelecekler.

Bu uygulama ile, artık markaların da kişilere mesaj gönderebilme özelliğinin devreye girmesi bekleniyor. Bu, Facebook’ta yeni bir pazarlama tarzının hayata geçmesi anlamına geliyor.

En önemlisi ise, markaların her daim sayfalarını dikkat çekici tasarımlarla güncel tutmaları gerekecek.

Facebook’un bu yeniliği 29 Şubat’ta New York’ta gerçekleşecek fMC etkinliğinde tüm detayları ile açıklayacağı düşünülüyor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>