digitalfabrika

Mobil Aramaların Yerelleşmesi [İnfografik]

İşletmeler Yerel Mobil Aramalardan Faydalanmalı

Mobil arama geçtiğimiz iki yılda %500 gibi muazzam bir oranda büyümüştür. Bu büyüme, mobile geçmek konusunda tereddüt eden ve işlerini büyütmek isteyen işletmeler için yeterli bir sebeptir.

Bütün mobil kanallar için online sayım çizelgenizi iyileştirme ihtiyacı, en önemli 5 dönüşüm fırsatından biridir. (Adobe 2012 Dijital Pazarlama Optimizasyonu anketi)

Hua Marketing tarafından oluşturulan aşağıdaki infografikte de görüleceği gibi, işletmelerin mobil optimizasyon çalışmalarını yerelleştirmeleri gerektiğini gösteren ölçümler artıyor. Mobil sorgulamaların %80’i, bir ürün ya da hizmeti satın almadan önce 20 – 30 kilometre yarıçaplı bir alan içinde online arama amacıyla gerçekleştiriliyor.

Mobil İnternet Kullanıcıları ve Masaüstü İnternet Kullanıcıları

Mobil internetin 2013 yılında %50 kullanılma oranına ulaşacağı öngörülüyor. 2014 yılında mobil internet kulanıcılarının masaüstü internet kullanıcılarından daha fazla olacağı düşünülüyor.

Mobil ve Tabletin Kullanım Yaygınlığı

Dünyada:

1,9 milyar insan internete mobil aygıtlar ya da masaüstü bilgisayarlar aracılığı ile bağlanıyor.

Dünyada 5 milyardan fazla cep telefonu vardır.

Amerika’da:

Amerikalıların %38’i akıllı telefona sahiptir.

Akıllı telefon kullanıcıları cep telefonlarıyla harcadıkları zamanın üçte ikisini uygulamalarla geçirirler.

Yerel Arama Yoğunluğu

2009 yılında 1 milyar olan yerel arama sayısı, 2010’da 1,5 milyara ulaşmıştır.

2011 yılında 2,3 milyar olan yerel aramalar 2012 yılında 3,45 milyar olarak büyük bir artış göstermiştir. İnfografiğe göre, yerel arama miktarı her yıl %50 oranında artış göstermektedir.

Mobil kullanıcılar ne arıyor?

Tüm mobil internet kullanıcılarının %100’e yakını portalları ziyaret ediyor.

%77’si elektronik posta sitelerine, %44’ü de sosyal ağlara bakıyor. %57’si haber okurken, %51’i yemek yemek için, %49’u eğlence ve %47’si de alışveriş için arama yapıyor.

Yerel mobil arama seçenekleri; başka durumlarda işletmenizi tamamen görmezden gelecek olan müşterileri çekebilme, spesifik bir alanı hedefleme ve daha büyük ancak yerel olmayan işletmelerle doğrudan rekabetten kaçınma gibi fırsatlar verir.

Yerel ve Ulusal

2010 yılında ulusal boyuttaki aramalardan az olan yerel aramalar 2011 itibariyle ulusal aramaları geçmiştir. 2015 yılında ise yerel aramaların, ulusal aramaların 2 katından daha fazla olacağı düşünülüyor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>