digitalfabrika

Mobil Teknolojisi Seyahat ve Turizm Endüstrisini Değiştiriyor

2014’te internet kullanıcıları masaüstü bilgisayarlardansa mobil cihazlarla internette sörf yapacaklar. Bu gerçek, tüm iş kollarının online satışlarını göz önünde bulundurarak yeni mobil stratejiler geliştirmeye itti. Mobil çözümler her sektörde olduğu gibi seyahat ve turizm sektörü için de büyük önem taşıyor. Hatta gelecekte bu alanı başarıya taşıyan en önemli faktörlerden biri haline gelecek.

Mobil seyahat aramaları ve uygulamaları çok popüler.

Popülasyonun %17’si seyahatler hakkında bilgi edinmek için mobil cihazları kullanıyor, fakat sadece %3’ü rezervasyon yapıyor.

Ayrıca, kullanıcıların yükledikleri uygulamaların %12’si seyahatle ilgili. Bu gerçekten önemsenmesi gereken bir istatistik.

Diğer bir deyişle, mobil işi ve akıllı telefon nüfusu arttıkça, online rezervasyonun da artış göstermesi bekleniyor.

Sosyal medya pek çok seyahat sitesi için önemli.

İnfografiğin bize sunduğu bilgilere göre, seyahat ve turizm sitelerinin trafiğinin %78’i sosyal medya tarafından sağlanıyor. Yanı sıra, sosyal medya farklı tatil bölgelerine dikkat çekerek seyahat edenlerin kararlarına yön verebiliyor.

Seyahate çıkan hemen herkes mobil telefon ve SMS kullanıyor.

Her dört tatilciden üçü seyahati sırasında akıllı telefon kullanıyor. Mobil cihazlı olanların yarısı SMS kullanıyor. Bu popülasyon, seyahat şirketleri ve yerel turizm işletmeler için potansiyel birer hedef müşteri olmalı.

Seyahat endüstrisi için mobilin önemi artıyor.

Google ölçümlerine göre kişilerin %8’i 2012’de seyahat rezervasyonlarını mobil cihazlardan yaptılar. Bu buz dağının sadece görünen yüzü.

Seyahat, ulaşım ve konaklama gibi iş kollarının önümüzdeki zamanlarda mobil ve tablet uygulamalara ayıracakları bütçeler şirketler için büyük bir yatırım potansiyeli taşıyor.

İstanbul 5. sırada

Kullanıcıların en çok arattığı turizm şehirleri arasında İstanbul 5. sırada.

Sırasıyla New York, Paris, Londra ve Berlin’den sonra gelen İstanbul, internet üzerinden aratılsa da yeterli metin ve görselden yoksun, online rezervasyon teknolojisine geçememiş web siteleriyle potansiyel turisti yakalayamıyor. Otel ve seyahat acentelerinin yolculuk sırasında da kendisine eşlik edeceği mobil bir uygulama göremeyen turist için İstanbul cazibesini aniden kaybedebiliyor.

Özetle, seyahat turizmi kısa süre içinde mobile taşınacak ve bu değişime ayak uydurabilen, mobil uygulamalar için çözümler üretebilenler kazançlı çıkacaklar.

 

Pelin İnce

pelin.ince@digitalfabrika.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>