digitalfabrika

Sosyal Medyanın TV Programlarına Etkileri – İnfografik

Sosyal medya insanların TV izleme alışkanlığını değiştirdi. Bu değişimi göz önünde bulunduran kanallar, online partilerden Facebook uygulamalarına kadar pek çok strateji kullanarak sosyal medyaya daha çok zaman ve para ayırmaya başladı. Aşağıda yer alan infografik sosyal medyanın son bir yılda TV’yi ne derece etkilediğini gösteren en iyi çalışmalardan.

İşte birkaç ilginç istatistik:

TV programları hakkında kadınlar erkeklerden daha çok tweet atıyor. Araştırmaya göre, sosyal medyada tv programları hakkındaki tweetlerin %55’i kadınlar tarafından atılıyor.

Yaş dağılımına bakıldığında, 50 yaş ve üzeri TV programları hakkında daha çok paylaşım yapıyor. Sosyal medyada TV programları hakkında konuşan her 3 kişiden 1′i 50 yaş ve üzerinde. Buna karşılık 25-35 yaş aralığı %27 ve 18 altı yaş aralığı %12’de kalıyor.

Sosyal medya paylaşımları haftanın günlerine ve sezon finali yakınlığına göre farklılık gösteriyor. Hafta ortasında TV programları ile ilgili atılan tweetler ve paylaşımlar artış gösterirken, sezon finalinde hayranlar çok daha aktif paylaşım yapıyor.

Kullanıcılar TV programı öncesinde ve esnasında daha çok tweet atıyor. İnfografik sonuçlarına göre, kullanıcıların %64’ü TV programı öncesinde tweet atıyorken, %67’si program esnasında ve sadece %46’sı program sonrasında tweet atıyor.

Kişilerin %70’i ünlülerin tweetlerini retweet’liyor.

Sonuçlar gösteriyor ki, ünlülerin sosyal medya kullanımı ile izleyicilerin televizyon programlarını takip etme oranları arasında pozitif bir ilişki var.

 

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>