digitalfabrika

Yerel Arama ve Mobil Kullanım Trendleri : Yeni Google Verileri – İnfografik

Mobil Tüketici Davranışını Anlama

Google’ın açıkladığı yeni veriler, tüketiciler arasında cep telefonu kullanımındaki aşırı büyümeyi göstermektedir. Şaşırtıcı olmamakla birlikte, tüketiciler alışveriş, arama ve eğlence gibi günlük aktiviteler için akıllı telefonlara ve yerel aramaya itimat etmeye devam ediyorlar. İnfografikte bazı temel yerel arama ve mobil kullanım trendleri hakkında, Google’ın Our Mobile Planet araştırmasından elde edilen sonuçlara ulaşabilirsiniz.

  • Amerika’da akıllı telefon sahiplerinin oranı son dönemdeki hızlı artışla %38’den %44’e yükselmiştir.
  • Akıllı telefon sahiplerinin %66’sı telefonlarını günlük olarak internete girmek için kullanmaktadırlar.
  • %62’si günlük olarak internet üzerinden aramalarını mobil aygıtlarıyla yapmaktadır.
  • %94’ü yerel bilgiye ulaşmak için cep telefonlarını arama yapmada kullanırlar.
  • %66’sı işletmeleri ziyaret eder ve %90’ı yaptıkları aramaların sonucunda bir şey yapmak için harekete geçer.

Bunlar gerçekten güçlü istatistiklerdir; ancak sizin yerel aramalarınız ve pazarlama stratejiniz için anlamı nedir? Özellikle perakendeciler ve yerel işletmelerin mobil kullanım trendlerini yok saymaları zordur ve bu istatistikler size mobildeki gelişmeleri gösteren bir klavuz olarak rol oynamalıdır.

Akıllı telefon sahiplerinin hemen hemen hepsi restoranlar, mağazalar ve hizmet sağlayıcılar gibi yerel bilgilere aramak için cep telefonlarını kullanmaktadırlar.

%90 gibi büyük bir çoğunluk ise mobil aramalarını sonucunda ulaştığı bilgilere göre bir eyleme geçer. Bu noktada arama motoru optimizasyonu (SEO) çok önemli bir rol oynamaktadır. Akıllı telefon sahiplerinin %61’i aramalarının sonucunda çıkan ilk sayfaya bakar. Diğer taraftan, ödemeli arama pazarlaması da çok önemli bir etki yaratır. %89 oranında kullanıcı mobil reklamları fark ettiklerini belirtmiştir.

Üç kişiden ikisi işletmeyi online olarak ya da mağaza-içi bir yerel arama sonrasında ziyaret eder. Akıllı telefon kullanıcılarının %35’i alışverişlerini cep telefonlarıyla yaptıklarını belirtirken; %96’sı bir ürün ya da hizmet aramak için mobil aygıtlarını kullandıklarını söylemişlerdir.

Yerel aramalarda işletmenizi garantiye almak için SEO, mobil reklamlar ve geliştirilmiş bir internet sitesiyle güçlü bir mobil ’var’lık edinin. Mobil ziyaretçilerin ihtiyaçları olan ve arzuladıkları bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>