digitalfabrika

Gençlerin Olmazsa Olmazı: Sosyal Medya [İnfografik]

Sosyal Medya Olmazsa Gençlerin %18’i İletişimlerini Koparacaklardır

Eğer sürekli kullandıkları sosyal ağ devredışı kalırsa, gençlerin %18’i iletişimlerini bütünüyle koparacaklardır. Amerikalı yüksek okul ve üniversite öğrencileriyle yapılan bir anket bizi bu sonuca ulaştırıyor.

Verilen infografikte sonuçları daha ayrıntılı görebilirsiniz.

Ankete göre gençlerin %90’ı Facebook’ta ve gençlerin %93 gibi çok yüksek bir oranı şaşırtıcı bir şekilde cep telefonuna sahip – hemen hemen aynı oranda da e-mail kullanıyorlar. %74’ü YouTube kullanıcısıdır. %47’si başkalarıyla iletişiminde Skype kullanmayı tercih ediyor.

Facebook ve Email gençlerin kalbinde hemen hemen aynı yere sahip. Uyandıklarında, sınıflarındayken ve hatta gezerlerken Facebook ve Email gençlerin yanında.

Gençlerin %6’sı, eğer cep telefonları aniden ulaşılamayacak olursa, cep telefonlarının yerine sabit hatlı telefonları koyabileceklerini ya da daha fazla mektup yazabileceklerini düşünüyorlar. Geçlerin %18 gibi büyük bir oranı kullandıkları sosyal medya ağının kullanılamaması durumunda iletişimlerini tamamen koparacaklarını düşünüyor. %43’ü kullandıkları ağa ulaşamayacak oldukları takdirde başka bir ağ kullanabileceklerini belirtmişlerdir.

 

 

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>