digitalfabrika

Küçük İşletme, Büyük Etki! [İnfografik]

Küçük işletmeler gittikçe artan bir şekilde mesajlarını yaymak için sosyal medyanın yardımına başvuruyorlar. Sosyal medya, sihirli mermi değildir; insanlar koşulsuz ona güvenmezlar ancak müşteriler, çalışanlar ve tüketicilerle anında bağlantıya olanak sağlar. Amerika genelinde küçük işletmelerin, işletmelerini pazarlamak ve büyük bir etki yaratmak için kullandıkları yaygın pazarlama yöntemlerini öğrenmeniz işletmeniz için yararlı olacaktır.

Küçük İşletme, Büyük Etki: Küçük İşletme Pazarlama infografiği daha fazlasını öğrenmenize yardımcı olacaktır.

 

Küçük İşletmelerin Kullandıkları Yöntemler

Pazarlama faaliyetlerini genişletmek için küçük işletmelerin %73’ü sosyal medyayı kullanıyor. E-mail pazarlaması küçük işletmeler için vazgeçilmez ve %91’i bu yöntemi kullanıyor. %95’i web siteleri aracılığıyla, %77’si de print reklamlar ile etki alanlarını ve pazarlama faaliyetlerini büyütmeye çalışıyor. %69’u online reklamlar yoluyla ve %53’ü de etkinlik pazarlaması yoluyla pazarlama hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyor.

Sosyal medayı kullanmayan işletmelerin %62’si bir sonraki yıl için kullanmayı planlıyor. Sosyal medyayı kullanan işletmelerin %81’i ise sosyal medya çalışmalarını artırmayı planlıyor.

Küçük işletmelerde elektronik posta kullanılan ilk araçtır. İşletmelerin %72’sinde bir elektronik posta günde 6 kez ya da daha fazla kontrol ediliyor.

Küçük İşletmeler İçin Temel Zorluklar

Küçük işletmelerin %80 yeni müşteriler çekmek istiyor. %52’si mevcut müşterilerini ellerinde tutmak ve %41’i pazarlama gelirlerini artırmak istiyor. Küçük işletmelerin amaçlarına ulaşabilmeleri için kullanacakları önemli yönetmelerden biri elektronik postadır. Ancak ‘print’in henüz ölmediğini unutmamak gerekiyor. İnsanların %65’i posta kutularından aldıkları postaları dikkate alıyorlar. Yetişkin milenyumluların %65’i bir şeyi gazetede okumayı tercih ediyor.

Sosyal Medya Devrimi – Etkili Yöntemler

Küçük işletmelerin etkili bulduğu sosyal medya ağlarına bakarsanız; %82 gibi büyük bir oranla Facebook etkisini kanıtlamıştır denilebilir. 901 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Facebook küçük işletmeler için önemli bir sosyal medya aracıdır. Ikinci olarak, YouTube ve Vimeo video paylaşım ağları %73 oranında küçük işletmenin önemli kabul ettiği araçlardır. YouTube 800 milyon tekil ziyaretçiye sahiptir. Daha sonra, 100 milyon aktif kullanıcısıyla, küçük işletmelerin %47 oranında önemli kabul ettiği Twitter gelmektedir. 161 milyon aktif kullanıcıya sahip LinkedIn de %47’lik bir oranda etkili bulunuyor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>