digitalfabrika

Pinterest Artık Herkese Açık

Sadece davetiye ile üye olunabilen Pinterest, çarşamba gününden itibaren artık isteyen herkesin üye olabileceğini duyurdu.

Pinterest’in resmi bloğuna göre; kullanıcılar artık sosyal fotoğraf paylaşım sitesi Pinterest’e davetiye beklemeden kayıt olabilecekler. Muhtemel Pinterest kullanıcılarının elektronik posta adresleri, Facebook ya da Twitter hesaplarından giriş yapmaları kayıt olmaları için yeterli olacaktır.

Blog: “Pinterest’i daha fazla insana sunma kapasitemiz olduğu için gerçekten heyecanlıyız.” sözleriyle Pinterest’in artık herkesin kullanımına açık olduğunu bildirdi. Önceden Pinterest.com’un açılışında kullanıcılar, “Request an Invite” (Bir Davet İsteyin) butonuna tıklamak ve e-mail adreslerini girmek zorundalardı.

Pinterest, siteye yeni kategoriler eklendiğini de duyurdu. Bunlardan bazıları; “Quotes” (alıntılar), Tattoos (dövmeler), ve “Weddings” (düğünler)’dir. Daha öncesinde “Food and Drink” (yiyecek ve içecek), “Architecture” (mimari) ve “Home Decor” (ev dekorasyon) gibi kategoriler mevcuttu. bazı kategori isimleri de değiştirildi. Örneğin; “Pets” (ev hayvanları), “Animals” (hayvanlar); “Prints and Posters” (baskı ve posterler), “Illustrations and Posters” (çizimler ve posterler) şeklinde değiştirildi.

Ayrıca Pinterest’in eski kategorilerinin geliştirildiği; böylece kullanıcıların inceledikleri ‘board’larda daha az hatalı kategorilenmiş ‘pin’ler görecekleri de bildirildi.

Üyelerin düzenledikleri ve favori fotoğraflarını paylaştıkları sanal bir pano olan Pinterest,  en hızlı büyüyen çevrimiçi sosyal ağlardan biridir. Raporlar, Amerika’da Facebook ve Twitter’dan sonra Pinterest’in üçüncü büyük sosyal ağ olduğunu söylüyor. Halihazırda Pinterst’in Japonya, Almanya ve Fransa gibi denizaşırı pazarlara doğru genişlemeye başladığı görülüyor. Mayıs ayında, şirketin 1.5 milyon dolar olan değeri bir turda 100 milyon dolara yükselmiştir.

 

 

 

Posted in Sosyal Medya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>