digitalfabrika

Sosyal Medya’nın 3 Aşaması

Aşama 1 : Başlama

Sosyal medyanın başlangıç aşamasında, markanın varlığı ile büyük sosyal ağ hesaplarının açılmasına odaklanılır. Başlama aşamasında site yoğunluğu ve ani gelir artışı açısından çok küçük fiili değişiklikler görmelisiniz. Çünkü, bu aşamada hazırlık ve kuruluma odaklanılması gerekir. Bu aşamanın hedefi sosyal medyada bir varlığa sahip olmaktan ziyade ölçülebilir sonuçlar elde etmek olmamalıdır.

Aşama 2 : Yönetim

Yönetim aşaması, geliştirdiğiniz sosyal medya planını kurulumun dışında ve içinde yürütmeyi ifade eder. Paylaştığınız içerik, yoğunluğun artması, beğeni ve takipçileri artırma yönetim aşamasında gerçekleşir. Bu aşamada içeriğe, yaratıcı olmaya, yatırım getirisini artırmaya ve gelişmeye odaklanmalısınız. Bu aşamada da şaşırtıcı sonuçlar alamayabilirsiniz. Bu sizin ‘test aşama’nızdır.

Aşama 3 : İyileştirme

Iyileştirme aşaması, son ve muhtemelen sosyal medya kampanyanızın en önemli aşamasıdır. Bu aşamada sosyal medya çalışmalarınızın ölçümleri üzerine odaklanırsınız ve daha fazla yatırım getirisi için alanlarınızı geliştirmeye çalışırsınız. Ölçümlerinizi geliştirmeye ve sonuçları işiniz için kabul edilebilir bir düzeye ulaştırmaya çalışırsınız.

Gördüğünüz gibi, sosyal medya anında bir geri dönüş vermez. Kampanyanız için bir sonuç elde etmek, sonuçları geliştirmek ve yükseltmek için çalışmanız gerekir. Birçok insanın sosyal medya hakkında inandığı ‘anlık çözüm’ mitine düşmeyin. Sosyal medya gerçekten çok büyük kullanıcı bağlantısına ve istatistiklerine sahiptir. Her pazarlama kampanyasında olduğu gibi, sosyal medyayı doğru bir şekilde kullanmak için doğru uzmanlar tarafından yönetilmesi ve zaman harcanması gerektiğinin farkında olmanız önemlidir.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>