digitalfabrika

Sosyal Medyada Marka Yönetimi: Nasıl? Neden?

Sosyal medyanın gün geçtikçe artan bir şekilde büyüdüğünü inkar edemeyiz. Sosyal medya, insanlar arasında iletişimin en başarılı aracı haline geldi. Facebook ve Twitter’daki yükseliş online pazarlamayı bütünüyle yeni bir seviyenin üzerine çıkardı; şirketlerin çoğu, sosyal ağları marka promosyonları için anahtar bir değişken olarak kullanıyorlar. Sosyal medya, marka ve ürünlerin tanıtımında hızlı ve önemli derecede etkili bir yol. Banner reklamlar ya da her tıklanma için ödeme yapılan tanıtımlardan (PPC) çok daha düşük ücretli.

Markanızı sosyal medyada tanıtmak için kullanılan temel tekniklere ve uygulanma sebeplerine göz atalım:

Kullanıcılarla ilişki kurma

Bir Twitter ya da Facebook sayfası açmanızın markanızın tanıtımı için hiçbir anlamı yoktur. Bir partiye katıldığınızı ve ilişki kurmak için sosyalleşmeniz gerektiğini düşünün ya da bizim söylediğimiz şekliyle; kullanıcılarla iletişime geçmeniz gerektiğini. Paylaştığınız şey ne olursa olsun ilginç ve paylaşım değeri olduğundan emin olun. Böylece paylaşımınız kullanıcıların ilgisini çekebilir ve marka imajınızı yükseltebilir. Çünkü yenilikçi ve çok iyi bir fikir kullanıcıları marka ile etkileşime girmeye ve ilişki kurmaya teşvik eder.

İçeriğinizi düzenli olarak güncelleyin

İçeriğin her zaman güncellenmesi, her ürün ve marka için çok önemlidir ve pazarlama trendleri ile ilgilidir. Çünkü, kullanıcılar çoğunlukla geçmiş detaylarla ilgilenmezler ve her zaman en son ve yeni tekliflere bakarlar. Her ne paylaşırsanız paylaşın mantıklı ve zeki olmayı unutmayın.

Daha fazla viral promosyon

Fanlarınıza, takipçilerinize yeni bir teklif sunduğunuzda bunu viral yollarla yaparak onun değerini artırmayı unutmayın.Groupon gibi bazı sosyal ağ siteleri bu stratejiyi izliyor. Viral promosyonlar sosyal medyada kullanıcının sesini güçlendirebilir.

Görünürlük

Sosyal medya size görünürlük sağlayacaktır ve hedef kitlenizi artıracaktır. Niteliklerinizi daha geniş kitlelere sunabilmeniz için size bir şans sağlayacaktır. Kullanıcılar sayfanıza abone olduklarında ya da markanızı ‘beğen’diklerinde; bütün güncellemelerinizi ve etkinliklerinizi görebileceklerdir. Eğer bütün bunlar ilgi çekiciyse, kullanıcılar etkinliğinizi yeniden bildirim olarak gönderecekler ya da arkadaşlarıyla paylaşarak etkinliğin bir parçası olmaya çalışacaklardır.

Çabuk bir şekilde cevap verin

Daha iyi bir sosyal medya stratejisi geliştirmenin bir başka önemli parçası da fanlarınıza ya da tüketicilerinize olabildiğince hızlı cevap vererek onlarla iletişimi koparmamanızdır. Böylece, onlara kendilerini önemli ve değerli hissettirmiş olursunuz. Çabuk cevap vererek kullanıcılarla iletişime geçmek ve onların marka sadakatlerini sağlamak markalar için çok kolaydır.

Sonuç

Takipçierinizi artırmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır. Sosyal medya platformlarını kullanmak rakipleriniz – özellikle sosyal medyayı kullanmayanlar – üzerinde bir üstünlük elde etmenizi sağlayacaktır. Sosyal medya platformlarında var olmanızın online pazarlama başarısı için tek anahtar olmadığını unutmayın. Bu sadece varsayılan kullanıcılarla etkileşimdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>