digitalfabrika

Facebook Pazarlaması [İnfografik]

En büyük sosyal ağ olma başarısını sürdüren Facebook, çok sayıdaki kullanıcısı ve etkisiyle şirketler için de vazgeçilmez bir mecra olmaya devam ediyor. Çeşitli verilerle Facebook pazarlamasının ne kadar etkin olduğunu anlatan infografik, bu konuda fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Facebook günümüzde tüm Amerika’da gösterilen reklamların en  büyük yayımcısıdır. Facebook, yayınlanan tüm reklamların %28’ini iletir. Yahoo, Microsoft, AOL ve Google’ın toplamından daha fazladır. Reklamların yayılmasında %12’lik bir oranda Yahoo, %4 Microsoft ve %4 oranında da Google etkilidir. Diğer araçlar %49 etkilidir.

 

900’ün üzerinde işletme sahibiyle çoktan seçmeli olarak yapılan bir ankette; cevap verenlerin %39’u 2012’de Facebook pazarlamasına yatırım yapmayı planladıklarını, %25’i sosyal medya yönetim yazılımına yatırım yapacaklarını, %24’ü Twitter pazarlamasına, %16’sı sosyal medya eğitim ve öğrenimine, %16’sı viral ve yönlendirici pazarlama kampanyalarına yatırım yapacaklarını belirtmişlerdir.

Facebook pazarlamasını kullanmayı planlayan pazarlamacıların Facebook ‘Haber Kaynağı’nın öneminin farkına varmaları gerekiyor. Haber Kaynağı, fanlarla etkileşim kurulabilecek en iyi yerdir. Bağlantıların %27’si anasayfa ya da haber kaynağında görüntülenerek, %25’i profil görüntüleme ile, %21 fotoğraf görüntüleme ile, %17’si uygulamalar ya da araçlarla ve %10’u da diğer şekillerde Facebook fanlarıyla etkileşim kurulmasını sağlar.

Facebook kullanıcılarının haber kaynaklarında yer alan markalı bir içeriğe bakma olasılığı, asıl fan sayfalarını ziyaret etme olasılığından  40–150 kat daha fazladır.

Fanların arkadaşları arasında bağlantı ve içeriğin yayılması çoğu zaman asıl ulaşılacak fanlardan daha fazlasına ulaşılmasını sağlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>